Zbiórka Żywności

zb

CARITAS Diecezji Siedleckiej co roku przeprowadza zbiórkę żywności na terenie całej diecezji. Celem prowadzonej akcji jest pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, olej, itp.  Produkty te są wykorzystane w celach wsparcia osób ubogich  aby przygotować posiłki w jadłodajni Caritas przy ul. Świrskiego 57 oraz wesprzeć potrzebujące rodziny na terenie Siedlec i całej diecezji. Akcja przeprowadzana jest przez wolontariuszy Caritas w supermarketach, sieciach handlowych i sklepach osiedlowych typu: „Biedronka”, „Topaz”, „Stokrotka”, „PSS Społem”, „Carlos”, „Carrefour”, oraz mniejszych prywatnych sklepach za zgodą ich właścicieli.

Dane kontaktowe organizatora:

Organizator: Caritas Diecezji Siedleckiej, ul. Bpa Świrskiego 57, 08-110 Siedlce

Koordynator Organizatora: Urszula Kosińska

Kontakt  z koordynatorem akcji: tel. 501-053-366

E-mail: pomoc@caritas.pl

Caritas Diecezji Siedleckiej organizuje akcję „ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI” w następujących formach:

Ogólnopolska Zbiórka Żywności „Tak Pomagam”

zbiu-zywnosci

Parafialna Zbiórka Żywności ” Torba Miłosierdzia”

tm

Do zbiórek żywności mogą przyłączyć się parafie: Parafialne Zespoły Charytatywne, Parafialne Koła Caritas oraz  Szkolne Koła Caritas.

Organizowane zbiórki żywności w 2016 rok:                                      ZGŁOSZENIA:

•  Przed świętami Wielkanocnymi:                                                        NA POCZĄTKU LUTEGO

•  Jesienna (30.09-01.10.2016 r.):                                                             NA POCZĄTKU  WRZEŚNIA

•  Przed świętami Bożego Narodzenia (09.-10.12.2016 r.):             NA POCZĄTKU LISTOPADA