„Skrzydła”

14

Program „Skrzydła” prowadzony przez Caritas w Polsce, służy wsparciu dzieci i młodzieży – uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i licealnych, których edukacja jest zagrożona przez szczególnie trudną sytuację materialną oraz tych, którzy znaleźli się w wyjątkowo trudnej sytuacji losowej. Jego celem jest zwiększenie szans edukacyjnych dla najuboższych uczniów poprzez objęcie ich kompleksową opieką.

Program „Skrzydła” proponuje objęcie opieki finansowej nad dzieckiem przez osoby prywatne i  firmy, które poprzez deklaracje zobowiążą się do wsparcia finansowego ucznia przez okres przynajmniej jednego semestru szkolnego. Wsparcie akcji możliwe jest również poprzez jednorazowe wpłaty do Skarbonki Skrzydeł.

Program Skrzydła daje możliwość wyboru formy pomocy i dopasowania jej do indywidualnych potrzeb ucznia, a także do możliwości finansowych sponsora.

Programem „Skrzydła” mogą być objęci uczniowie zgłaszani na listę Caritas przez pedagogów szkolnych, Parafialne Zespoły Caritas, Szkolne Koła Caritas oraz pracowników placówek Caritas.

dskrzydla

Akcję można również wspomóc dokonując wpłaty na konto Caritas Diecezji Siedleckiej z dopiskiem „Skrzydła”

Bank Spółdzielczy O/Siedlce nr. 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010

Dane kontaktowe organizatora:

Organizator: Caritas Diecezji Siedleckiej, ul Budowlana 1, 08-110 Siedlce

Kontakt  z koordynatorem akcji: tel. 25/640 71 30 wew. 106 (pon.-pt.:8:00-16:00)

E-mail: skrzydła.siedlce@caritas.pl

Diecezjalny koordynator Programu „Skrzydła”: Ilona Trojnar

Kontakt  z koordynatorem akcji:  tel.: 512 789 490 (pon.-pt.:8:00-16:00)

E-mail: itrojnar@caritas.pl

Szczegóły akcji patrz   >TUTAJ<