„Idźcie i głoście”……Podążaj za tym, co podoba się Panu….I

Jezus powiedział do swoich apostołów:
«Idźcie i głoście: „”. Uzdrawiajcie chorych, wskrzeszajcie umarłych, oczyszczajcie trędowatych, wypędzajcie złe duchy. Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie. Nie zdobywajcie złota ani srebra, ani miedzi do swych trzosów. Nie bierzcie na drogę torby ani dwóch sukien, ani sandałów, ani laski. Wart jest bowiem robotnik swej strawy.

Bliskie jest królestwo Boże”. Blisko jest Bóg. Co zatem jest ważne? Co nieważne, co nieistotne, co trzeba pominąć? Bóg przychodzi. Kończy się to, co było, rozpoczyna się nowe. Jak przygotujesz się na spotkanie Jezusa, na koniec Twojego życia? Czego potrzebujesz? Pomyœśl o tym:

• Potrzebuję uzdrowienia

• Potrzebuję wskrzeszenia tego, co we mnie umarło

• Potrzebuję oczyszczenia

• Potrzebuję rozstania się ze złem, które jest we mnie

Tego potrzebują osoby, które spotykam. Bóg chce posłużyć się mną, zanim przyjdzie na Sąd. Dary Boże są pomnażane, kiedy je rozdajemy.

Nie skupiajmy się na zdobywaniu tego, co doczesne. Ograniczmy się do tego, co niezbędne, konieczne. Stąd pytania: co zdobywam? Po co pewne rzeczy zdobywam, o nie zabiegam? Dlaczego o pewne sprawy walczę?

Wnośœmy w życie innych pokój Jezusa. Co to znaczy? Nowe spojrzenie , myœślenie, otwartoœść, odwagę, zaufanie Bogu, pragnienie pełnienia wyłącznie Jego woli.

Żyjmy tak, jakby za chwilę miał przyjśœć Pan. To, czym żyjemy, będzie się udzielało innym. To jest głoszenie królestwa Bożego, przyjśœcia Boga. Z czym, z kim idę do innych?

Bóg przychodzi we mnie. Jego Królestwo rozwija się tam, gdzie żyję pełnią. Dlaczego pojawia się w nas niezadowolenie z życia? Być może dlatego, że żyjemy tak, jakby królestwo Boże było jeszcze bardzo daleko.